Ρέθυμνο: 33η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 16.08.2023
έως Παρασκευή 18.08.2023
Έχει Λήξει!
Ρέθυμνο  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Ρέθυμνο: Ο Γιάννης Κότσιρας και η ΣΕΦ Ντίνα Νικολάου στην 33η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου συνεχίζοντας την πολυετή πορεία του οργανώνει και φέτος την Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου, τον παλαιότερο πολιτιστικό θεσμό της Κρήτης με συνεχή εξέλιξη και ανοδική τροχιά.
ΟΠολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου ιδρύθηκε το έτος 1980, είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο και δραστηριοποιείται στην περιοχή του Γαράζου Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνης. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάδειξη των στοιχείων πολιτισμού της περιοχής, των τοπικών προϊόντων, της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας ενώ η εθελοντική συμμετοχή των μελών του συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Μέχρι σήμερα έχει οργανώσει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχει βραβευθεί για την Κοινωνική του Προσφορά από το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και την ΕΡΤ (2002), έχει βραβευθεί για την συμβολή του στην τουριστική προβολή του νομού από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου (2007) και έχει τιμηθεί από άλλους φορείς και σωματεία για την εν γένει προσφορά του στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου λειτουργεί τρία μουσεία στον Παραδοσιακό Οικισμό Γαράζου με πλούσιο λαογραφικό, ιστορικό υλικό και συλλογές, φιλοξενεί εκδηλώσεις και εκθέσεις στον χώρο του Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου “Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μάρκακης” καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συντηρεί και ανανεώνει την δανειστική βιβλιοθήκη του Συλλόγου «Ελένη Μαρμάνη – Μαραθιανού» που διαθέτει περίπου 4.000 τόμους βιβλίων, έχει θεατρική ομάδα που ανεβάζει εξαιρετικές παραστάσεις, ενώ διοργανώνει την ετήσια “ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΙΤΡΟΥ”, το μακροβιότερο πολιτιστικό φεστιβάλ στην Κρήτη, με πληθώρα επωνύμων από τον χώρο των τεχνών και της γαστρονομίας, οι οποίοι με την παρουσία τους κάθε χρόνο συμβάλλουν στην ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και γαστρονομίας και συνδράμουν στην προσπάθεια του Συλλόγου να προσφέρει ουσιαστικές πολιτιστικές διεξόδους στην τοπική κοινωνία.

Η 33η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου θα πραγματοποιηθεί στις 16, 17 και 18 Αυγούστου στην Κοινότητα Γαράζου Δήμου Μυλοποτάμου και θα φιλοξενηθεί στο ομώνυμο χωριό καθώς και στον οικισμό Φαράτσι.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΑΖΟΥ

ΩΡΑ: 20:30 Η ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΣΕΦ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΙΤΡΟ

Η ΣΕΦ ΤΟΥ «ΧΑΡΟΥΠΙ ΚΑΙ ΕΛΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙΔΟΝΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΛΛΙΟΥ ΚΕΡΝΑΕΙ ΠΑΓΩΤΟ – ΚΙΤΡΟ

ΩΡΑ:10:00 ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 ΦΑΡΑΤΣΙ

ΩΡΑ: 19:00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

ΩΡΑ:21:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΙΑ ΩΣ ΤΑ ΧΑΝΙΑ»

Λύρα-Τραγούδι: ΒΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Λύρα-Τραγούδι: ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ ΤΖΑΝΗΣ

Λαούτο – Tραγούδι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Λαούτο: ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Κιθάρα-Τραγούδι: ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Κρουστά: ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Χορεύουν τα συγκροτήματα του Λαογραφικού Συλλόγου Ρεθύμνου «Νικηφόρος Φωκάς»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΑΖΟΥ

ΩΡΑ: 21:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ – ΜΥΡΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΟΥΛΟΥΖΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΑΖΟΥ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ «Ο ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ» & ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΣΙΓΑΝΟΣ ΦΑΡΑΤΣΙ


 
Κάντε Like το psixagogia.gr