ΘΡΑΞ ΠΑΝΚΣ & Gemma live στο Θέατρο Τεχνόπολις

Χώρος:Πολυχώρος Τεχνόπολις ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα Γαζίου
Τηλέφωνο:2810 821 400
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 22.08.2023
έως Τρίτη 22.08.2023
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  Τα πρώτα εισιτήρια Online 11 ευρω – Προπώληση 13 ευρώ – Στο Ταμείο 15 ευρώ 

Οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC είναι ένα μουσικό σχήμα με καταγωγή από τη Θράκη, και συγκεκριμένα από τον Έβρο.

Η ιστορία τους πηγαίνει πίσω στο 2006, όταν και άρχισε να σχηματίζεται ένα συγκρότημα με ύφος αμιγώς παραδοσιακό.

Με το πέρασμα των χρόνων τα μέλη του άρχισαν να πειραματίζονται και να ενσωματώνουν στη μουσική τους σύγχρονη αισθητική και ύφος από διάφορα μουσικά είδη ανά τον κόσμο, αντίστοιχα με τα ακούσματα τους. Εμφανίζονται σε τοπικές εκδηλώσεις, έθιμα και γάμους, και σε μικρά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, με βασικά μέλη τον Βαΐτση Χαρακοπίδη στη γκάιντα και το καβάλ και τον Γιώργο Σταυρίδη στο νταούλι και τη λύρα, μέχρι και το 2010, οπότε έκαναν και την πρώτη συναυλιακή τους εμφάνιση σε φεστιβάλ ως ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC.

Το 2015, με την άφιξη του Πάνου Γκίνη στο ηλεκτρικό μπασο-κίθαρο, ο ήχος του σχήματος απέκτησε έναν ιδιαίτερα ηλεκτρικό χαρακτήρα, με live looping, ψυχεδελικά περάσματα, βαριές κιθάρες, math ξεσπάσματα και πανκ αισθητική.

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στην πλειοψηφία των μεγαλύτερων εγχώριων φεστιβάλ αλλά και σε συναυλίες στο εξωτερικό, σε Αγγλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Τσεχία και Κύπρο.

Το 2016 κυκλοφορούν το πρώτο τους (EP) με τίτλο “ΠΑΝΚΟΠΑΝΗΓΥΡΟΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ” και το 2017 συναντούν τον Μάρκο Κουτσιανά, ο οποίος με την ιδιότητα του ηχολήπτη και αναλαμβάνοντας την ηχητική επιμέλεια του δίσκου, ενσωματώνεται ως τέταρτο μέλος μέχρι και σήμερα.

Όλοι μαζί πια, το 2019 παρουσιάζουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά (LP) “Thrax Punks”, σε μια πανελλαδική περιοδεία με sold out κατά κύριο λόγο εμφανίσεις.

Έχοντας πλέον βάση τους την Αθήνα συνεργάζονται με καταξιωμένους καλλιτέχνες, γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, και το 2021 παίζουν ζωντανά δική τους πρωτότυπη μουσική για την τραγωδία του Ευρυπίδη “Βάκχες” στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και στην Κύπρο.

Οι GEMMA, έρχονται από την Κρήτη και μας δείχνουν μία νέα πλευρά της. Μοντέρνοι ήχοι ηλεκτρονικής μουσικής, μπλεγμένοι με την ροκ και με την παράδοση.
Πριν λίγο καιρό, έβγαλαν σε κυκλοφορία, την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο το όνομά τους: GEMMA. Περιλαμβάνει 8 κομμάτια, εκ των οποίων τα 3 ορχηστρικά. Το GEMMA, αποτελεί μία εξερεύνηση από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν γνώριμα στοιχεία από την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας τους, αφομοιωμένα όμως σε πιο σύγχρονες μουσικές. Δημιουργία πρωτότυπων συνθέσεων, αλλά και διασκευών (όπως το παραδοσιακό Ριζίτικο «Ο Μπέλος»), με ηλεκτρονική post-rock αισθητική, synths, loops, κιθάρες, μπάσο και τύμπανα. Prog & ψυχεδέλεια, brainwave και ταξιδιάρικες μελωδικές γραμμές, αέρινα φωνητικά που διατηρούν το Κρητικό γλωσσικό ιδίωμα.
 


Κάντε Like το psixagogia.gr

Πολυχώρος Τεχνόπολις - Δείτε επίσης