Π/Φ: Το βραβευμένο βιβλίο του Αράμ Πατσιάν από τις εκδόσεις Βακχικόν

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 04.08.2023
έως Κυριακή 31.12.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  12,40 € 

Το Π/Φ είναι ένα θραυσματικό, πειραματικό μυθιστόρημα που βασίζεται στις ιστορίες κοάν του Βουδισμού Ζεν.

Η παλιά και η νέα Ερεβάν, ο ποταμός Γκετάρ, το εξαφανισμένο τραμ και ένας μοναχικός άνδρας που προσπαθεί να βρει τον εαυτό του σε μια πόλη γεμάτη χαμένες αναμνήσεις. Ο πρωταγωνιστής με το ψευδώνυμο «Π/Φ» εμφανίζεται σε διαφορετικά σημεία του μυθιστορήματος με πολλά ονόματα, άλλοτε ως Σεβ, άλλοτε ως Φιλ, άλλοτε ως Αράμ…

Όλα αυτά τα στοιχεία συναντιούνται, όλα τα θραύσματα συνδέονται, μα ο αναγνώστης είναι ελεύθερος να τα διαβάσει με όποια σειρά θέλει. Μετά την πρώτη ανάγνωση απαιτείται και μια δεύτερη, ίσως και περισσότερες, αν ο αποδέκτης επιθυμεί να απολαύσει το μυθιστόρημα πλήρως.

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2021

Αράμ Πατσιάν – Βιογραφικά στοιχεία:

Ο Αράμ Πατσιάν (Aram Pachyan) είναι συγγραφέας και δοκιμιογράφος από την Αρμενία. Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων, μια συλλογή πρόζας και δύο μυθιστορήματα, τα οποία έχουν διασκευαστεί για το θέατρο, έχουν γίνει μπεστ σέλερ και μεταφραστεί στο εξωτερικό (αγγλικά, γαλλικά, κ.ά). Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη του Προέδρου της Αρμενίας. Το 2018 επιλέχθηκε ως residency writer στο Διεθνές Πρόγραμμα Συγγραφής του Πανεπιστημίου της Iowa. Το μυθιστόρημα Π/Φ κέρδισε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2021 και έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες.

 
Κάντε Like το psixagogia.gr