Ομαδική αναδρομική έκθεση ζωγραφικής στην Ελούντα

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 27.07.2023
έως Κυριακή 30.07.2023
Έχει Λήξει!
Άγιος Νικόλαος  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  

Το δεύτερο πείραμα πολιτισμού της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ “Μανώλης Φουντουλάκης” στην Επάνω Ελούντα διασχίζει φέτος τα σοκάκια της, ανοίγει κλειστά σπίτια, παλιά καφενεία, εκκλησιές, φάμπρικες και φιλοξενεί την ομαδική αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «ΧΡΩΣΤΗΡΕΣ-ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΙ».

Κοινή θεματική της έκθεσης είναι η Ελούντα και οι γύρω περιοχές της και περιλαμβάνονται έργα τριών καλλιτεχνών με διαφορετικούς συσχετισμούς και οπτικές του τόπου: του Νίκου Φιλιππάκη -ναϊφ ζωγράφου των παιδικών μας χρόνων, του Αλέξανδρου Μαυρικάκη –του εστέτ Ηρακλειώτη και της σπουδαίας Σπιναλόγκα του και του Barry (Βασίλη) Preston, του βρετανού με τα συγκλονιστικά χρώματα και την αποτύπωση των γυρισμάτων του Νησιού.

Όλοι μαζί δίνουν ζωή με τα έργα τους σε έναν τόπο με ιστορία, μνήμες και παραδόσεις που, έπειτα απο μια περίοδο εγκατάλειψης, έχει αλλάξει χαρακτήρα και βρίσκεται σε μια νέα διαδικασία κατοίκησης.

Ελάτε να περπατήσουμε από της Μαλαματής στην είσοδο του χωριού ως πάνω στην Παναγία και ως κάτω στον Αφέντη Χριστό, να ξαποστάσουμε στα πεζούλια έξω από το κελί του Μανώλη Φουντουλάκη, να ανοίξουμε τον καφενέ του Κλητήρα, να αφουγκραστούμε τις μουσικές της Μάτας, να ανακαλύψουμε τη μοναδική Γκαλερί των Preston και να καταλήξουμε στου Καραμπάκιου και στα λίγα στέκια της Επάνω Ελούντας.

Τα περισσότερα έργα της έκθεσης παρουσιάζονται διασκορπισμένα σε χαρακτηριστικά τοπόσημα του χωριού αλλά και σε μαγαζιά του Σχίσματος, προσκαλώντας τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει σταδιακά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ελούντα, Προφορική Ιστορία (που ξεκίνησε το 2021 σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων), θα καταγραφεί και οπτικοακουστικά η ζωή και η σχέση του έργου καθενός ζωγράφου με το ελουντιανό περιβάλλον κα την τοπική ιστορία.

Εγκαίνια 27 Ιουλίου 2023 ώρα 7 μμ

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ 27-30/7/2023 19.00-21.00 (με διαγράμματα και QR code για κάθε ζωγράφο)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6942491240/6980946220

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Κάντε Like το psixagogia.gr