ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21

Χώρος:ΕΘΝΙΚΟ & ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΣΤΑΔΙΟΥ 13
Τηλέφωνο:
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 01.05.2021
έως Πέμπτη 30.06.2022
Έχει Λήξει!
Αθήνα   
 

 
Η Επετειακή έκθεση

Στο πλαίσιο της επετείου της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) μας προσκαλεί να την τιμήσουμε με το Επετειακό Πρόγραμμα του ΕΙΜ με τίτλο “ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21”. Το Πρόγραμμα έχει πανελλήνια εμβέλεια και επιδιώκει να αναδείξει τις ιδέες, τις αιτίες, τα πρόσωπα, τα γεγονότα και τα αποτελέσματα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από συγκρούσεις και συνθέσεις διαφορετικών συμφερόντων και παραδόσεων.

Περιλαμβάνει τρεις πυλώνες: την κεντρική έκθεση στην Αθήνα, εκθέσεις σε δέκα πόλεις της περιφέρειας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιδρύματα και πλωτή έκθεση που θα ταξιδέψει σε 23 νησιά του Αιγαίου. Στο Πρόγραμμα εντάσσεται επίσης και η κοπή του αναμνηστικού μεταλλίου για την 200ετηρίδα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

Η κεντρική έκθεση στο ΕΙΜ διαρθρώνεται σε επτά ενότητες, στις οποίες προβάλλονται σπάνια κειμήλια του Αγώνα, τεκμήρια και πλούσιο αρχειακό υλικό. Αναδεικνύει τις ιδέες, τις αιτίες, τα πρόσωπα, τα γεγονότα και τα αποτελέσματα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας.
Η επετειακή έκθεση θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, από βορρά προς νότο, στην Αλεξανδρούπολη, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, στη Βέροια, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου, στη Λάρισα, στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, στο Μεσολόγγι, στη Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο Γαλαξίδι, στο Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο, στο Ναύπλιο, στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξ. Σούτσου, και στα Χανιά, στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.


Κάντε Like το psixagogia.gr

ΕΘΝΙΚΟ & ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - Δείτε επίσης